Tjedna informacija za 15. do 21. svibnja 2023. godine

Slika /ikone/grb na rukavu.jpg

U proteklom tjednu zabilježena su 43 kaznena djela, 19 prometnih nesreća, požar na građevinskom objektu i tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA   
                                  
U proteklom tjednu zabilježena su 43 kaznena djela, od kojih šest kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo iz područja organiziranog kriminaliteta, šest kaznenih djela maloljetničke delinkvencije, 29 kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno 14 osoba.

Razriješena su dva kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijeg razdoblja, za koja su prijavljene dvije osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježena su tri prekršaja narušavanja javnog red i mira, od kojih prekršaj svađe i vike, prekršaj držanja životinja bez nadzora i prekršaj davanja alkoholnih pića osobama pod utjecajem alkohola. Prekršajno su prijavljene tri osobe.  

Zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskom natjecanju prijavljene su četiri osobe.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom.  

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 4000 eura.
   
OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti