Tjedna informacija za 23. do 29. rujna 2013.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je 29 kaznenih djela, od čega 18 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, sedam kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta,

Foto: Ilustracija  

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 29 kaznenih djela, od čega 18 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, sedam kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja zlouporabe opojnih droga i dva kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta.

Kazneno je prijavljeno 14 fizičkih osoba i dvije pravne osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježena su tri prekršaja, od čega jedan prekršaj tučnjave, prekršaj drskog ponašanja i prekršaj svađe i vike. Prekršajno su prijavljene tri osobe.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 12 prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobilo je pet osoba. Lakše su ozlijeđeni vozač osobnog automobila, vozač bicikla, vozač mopeda, putnica u automobilu i pješakinja.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je devet prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je 11 osoba.

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. 



Stranica