Tjedna informacija za 25. studenoga do 1. prosinca 2019.g.

Slika /ikone/policija sigurnost i povjerenje.JPG

Zabilježeno je 28 kaznenih djela, devet prometnih nesreća, pet prekršaja narušavanja javnog reda i mira i požar na građevinskom objektu

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA  
                                           
U proteklom tjednu zabilježeno je 28 kaznenih djela, od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela organiziranog kriminaliteta, 15 kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa.
Kazneno je prijavljeno 16 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježeno je pet prekršaj narušavanja javnog reda i mira od kojih prekršaj tuče, svađe i vike, prekršaj drskog ponašanje, prekršaj tučnjave, davanje alkoholnih pića pijanim osobama te prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika.
Prekršajno je prijavljeno devet osoba.      

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je devet prometnih nesreća, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Lakše je ozlijeđen vozača osobnog automobila i putnik u osobnom automobilu.  

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 2.000 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI
 
Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 
Dobro je podsjetiti
 
Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.
Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima.
Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav.
Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore.
 

Priopćenja